Βραβεία Μετρολογίας 2018

Βραβεία Μετρολογίας 2018

Η Επιστημονική Επιτροπή (ΕΕ) της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων (HellasLab), προσβλέποντας στην υποστήριξη και ανάδειξη της επιστημονικής δραστηριότητας στον τομέα της μετρολογίας, έχει καθιερώσει την απονομή Βραβείων Μετρολογίας.

Για την 3η προκήρυξη των βραβείων (υποβολή έως 31 Μαρτίου 2018), υποβλήθηκαν 9 επιλέξιμες υποψηφιότητες, οι οποίες και αξιολογήθηκαν συστηματικά από την ΕΕ, στη βάση των κριτηρίων που είχαν εξαρχής καθοριστεί. Και αυτή η αξιολόγηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα επίπονη, κυρίως λόγω του διεπιστημονικού χαρακτήρα των υποψηφιοτήτων, αλλά και του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου τους.

Η ΕΕ επιτροπή αισθάνεται καταρχήν την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους υποψηφίους και να τους ευχηθεί κάθε επιτυχία στην παραπέρα επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. Επιθυμεί επίσης να εκφράσει τη λύπη της που δεν θα μπορέσει να βραβεύει όλες τις – περισσότερες από τα διαθέσιμα βραβεία – άξιες υποψηφιότητες.

Η ΕΕ της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων είναι τώρα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της επιλογής:

  • 1ο Βραβείο: Σάββα Μαρίλια (“ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΩΝ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ″, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, Τομέας Πυρηνικής Τεχνολογίας).
  • 2ο Βραβείο: Αλειφέρης Σπυρίδων (“ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΙΟΝΤΩΝ Η- ΑΠΟ ΠΛΑΣΜΑ ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ″, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών).
  • 3ο Βραβείο: Δάτσιος Ζαχαρίας (“ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΙΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΙΩΣΗΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ″, Αριστοτέλειo Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας, Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων)

Τα βραβεία, μαζί με το συμβολικό χρηματικό ποσό που τα συνοδεύει (1000, 500 και 250 Ευρώ για το 1ο , το 2ο και το 3ο βραβείο αντίστοιχα), θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια του 7ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου Μετρολογίας, που διοργανώνεται στις 11 & 12 Μαΐου 2018 (http://metrologia2018.ece.ntua.gr/).

Η ΕΕ επιθυμεί να συγχαρεί θερμά τους νέους επιστήμονες που βραβεύτηκαν, τονίζοντας ότι με την ποιότητα και την πολυθεματικότητα της έρευνάς τους, κατέδειξαν ακόμα μια φορά ότι η μετρολογία αποτελεί ζωντανό κύτταρο και βασική συνιστώσα των υποδομών του σύγχρονου κόσμου.

Η Επιστημονική Επιτροπή της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων