Βραβεία Μετρολογίας 2014

Βραβεία Μετρολογίας 2014

Η Επιστημονική Επιτροπή (ΕΕ) της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων (HellasLab), προσβλέποντας στην υποστήριξη και ανάδειξη της επιστημονικής δραστηριότητας στον τομέα της μετρολογίας, καθιέρωσε την απονομή Βραβείων Μετρολογίας. Τα βραβεία θα απονέμονται περίπου ανά διετία σε νέους ερευνητές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την Διδακτορική τους Διατριβή σε θέματα που παρουσιάζουν μετρολογικό ενδιαφέρον.

Για την πρώτη προκήρυξη των βραβείων (υποβολή έως το τέλος 2012), υποβλήθηκαν 13 επιλέξιμες υποψηφιότητες, οι οποίες και αξιολογήθηκαν συστηματικά από την ΕΕ, στη βάση των κριτηρίων που είχαν εξαρχής καθοριστεί. Η αξιολόγηση αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα επίπονη, κυρίως λόγω του διεπιστημονικού χαρακτήρα των υποψηφιοτήτων και του και εξαιρετικά υψηλού επιπέδου πολλών από αυτές.

Η ΕΕ επιτροπή αισθάνεται καταρχήν την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους υποψηφίους και να τους ευχηθεί κάθε επιτυχία στην παραπέρα επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. Επιθυμεί επίσης να εκφράσει τη λύπη της που δεν θα μπορέσει να βραβεύει όλες τις – περισσότερες από τα διαθέσιμα βραβεία – άξιες υποψηφιότητες.

Η ΕΕ της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων είναι τώρα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της επιλογής:

  • 1ο Βραβείο: Αναγνωστόπουλος Χρήστος (“ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΞΕΝΟΒΙΟΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ”, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικό Τμήμα).
  • 2ο Βραβείο: Κατσιβέλης Παύλος (“ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ”, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών).
  • 3ο Βραβείο: Καρφόπουλος Κων/νος (“ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΛΥΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΑΓΟΜΕΝΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ”, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών).

 

Τα βραβεία, μαζί με το συμβολικό χρηματικό ποσό που τα συνοδεύει (1000, 500 και 250 Ευρώ για το 1ο, το 2ο και το 3ο βραβείο αντίστοιχα), θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια του 5ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου Μετρολογίας που διοργανώνεται στις 9 και 10 Μαΐου 2014 (www.metrologia2014.gr).

Η ΕΕ επιθυμεί να συγχαρεί θερμά τους νέους επιστήμονες που βραβεύτηκαν, τονίζοντας ότι με την ποιότητα και την πολυθεματικότητα της έρευνάς τους, κατέδειξαν ακόμα μια φορά ότι η μετρολογία αποτελεί ζωντανό κύτταρο και βασική συνιστώσα των υποδομών του σύγχρονου κόσμου.

Η Επιστημονική Επιτροπή της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων