Βραβεία Μετρολογίας 2016

Βραβεία Μετρολογίας 2016

Η Επιστημονική Επιτροπή (ΕΕ) της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων (HellasLab), προσβλέποντας στην υποστήριξη και ανάδειξη της επιστημονικής δραστηριότητας στον τομέα της μετρολογίας, καθιέρωσε την απονομή Βραβείων Μετρολογίας. Τα βραβεία θα απονέμονται περίπου ανά διετία σε νέους ερευνητές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την Διδακτορική τους Διατριβή σε θέματα που παρουσιάζουν μετρολογικό ενδιαφέρον.

Για τη 2η προκήρυξη των βραβείων (υποβολή έως το τέλος 2015), υποβλήθηκαν 5 επιλέξιμες υποψηφιότητες, οι οποίες και αξιολογήθηκαν συστηματικά από την ΕΕ, στη βάση των κριτηρίων που είχαν εξαρχής καθοριστεί. Και αυτή η αξιολόγηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα επίπονη, κυρίως λόγω του διεπιστημονικού χαρακτήρα των υποψηφιοτήτων, αλλά και του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου τους. Η ΕΕ επιτροπή αισθάνεται καταρχήν την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους υποψηφίους και να τους ευχηθεί κάθε επιτυχία στην παραπέρα επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. Επιθυμεί επίσης να εκφράσει τη λύπη της που δεν θα μπορέσει να βραβεύει όλες τις – περισσότερες από τα διαθέσιμα βραβεία – άξιες υποψηφιότητες.

Η ΕΕ της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων είναι τώρα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της επιλογής:

  • 1ο Βραβείο: Μυλωνά Σοφία (“ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΙΞΩΔΟΥΣ ΥΓΡΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΙΞΩΔΟΥΣ”, Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, Τµήµα Χηµ. Μηχ.).
  • 2ο Βραβείο: Νικολίτσας Κων/νος (“ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΣΗΡΙΑΚΩΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΓΕΩΔΑΙΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ”, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών).
  • 3ο Βραβείο: Θεοδώρου Δημήτριος (“ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ”, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Χημ. Μηχ.).

Τα βραβεία, μαζί με το συμβολικό χρηματικό ποσό που τα συνοδεύει (1000, 750 και 500 Ευρώ για το 1ο , το 2ο και το 3ο βραβείο αντίστοιχα), θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια του 6ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου Μετρολογίας που διοργανώνεται στις 13 και 14 Μαΐου 2016.

Η ΕΕ επιθυμεί να συγχαρεί θερμά τους νέους επιστήμονες που βραβεύτηκαν, τονίζοντας ότι με την ποιότητα και την πολυθεματικότητα της έρευνάς τους, κατέδειξαν ακόμα μια φορά ότι η μετρολογία αποτελεί ζωντανό κύτταρο και βασική συνιστώσα των υποδομών του σύγχρονου κόσμου.