Αναβολή 8ου Συνεδρίου Μετρολογίας

Αναβολή 8ου Συνεδρίου Μετρολογίας

Αναβολή 8ου Συνεδρίου Μετρολογίας 1920 1080 Greek Metrology

Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα κρούσματα του COVID-19 και τα αυστηρότερα μέτρα πρόληψης που έχουν εγκριθεί από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες για τη μείωση της εξάπλωση της πανδημίας, η Ελληνική Ένωση Εργαστηρίων – HellasLab και το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αποφάσισαν ότι δεν είναι πλέον εφικτή η υλοποίηση του 8ου Συνεδρίου Μετρολογίας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί και το συνέδριο αναβάλλεται για το έτος 2022.

Πριν την τελική απόφαση αναβολής του συνεδρίου, εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές μορφές υλοποίησης. Ωστόσο, η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, αποφάσισε ομόφωνα την υλοποίηση του συνεδρίου με φυσική παρουσία, ως μια διαδικασία μεγιστοποίησης της αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων και ανανέωσης των δεσμών που φέρνουν κοντά την επιστημονική κοινότητα και όλους όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μετρολογίας, καθώς η άμεση επαφή είναι δύσκολο να επιτευχθεί μέσω διαφόρων on-line εργαλείων και συνεδρίων μέσω διαδικτύου (virtual conference).

Η ασφάλεια όλων είναι υψίστης σημασίας και η HellasLab και η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή αναζητούν βιώσιμη εναλλακτική χρονική περίοδο για την υλοποίηση του συνεδρίου το έτος 2022. Παραμένουμε δεσμευμένοι να ληφθεί αυτή η απόφαση το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αν είναι δυνατόν, ενώ συνεχίζουμε με το συντονισμό κάποιον διαδικτυακών παρουσιάσεων έως την επόμενη διοργάνωση, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας εγγραφής (π.χ. υποβολή περιλήψεων, πληρωμή εγγραφών κ.λπ.) θα ανακοινωθούν μαζί με τις νέες ημερομηνίες του συνεδρίου.

Εκτιμούμε πραγματικά την υπομονή και την κατανόησή σας σε αυτή την εξαιρετική και δύσκολη στιγμή.

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους το 2022 στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Ελληνική Ένωση Εργαστηρίων – HellasLab

Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)